Η Εφορεία και τα έργα της

'Εργα αποκατάστασης και ανάδειξης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στο νομό Μεσσηνίας κατά τα έτη 2011 - 2016

Αποκατάσταση & Ανάδειξη

Κατά τα έτη 2011-2015 υλοποιήθηκε στη Μεσσηνία από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ένα τεράστιο έργο στο πεδίο της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνολικά εκτελέστηκαν είκοσι τρία έργα αποκατάστασης, αναστήλωσης, συντήρησης και ανάδειξης σε ισάριθμα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους του νομού Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 21.046.267,00€. Αρχαιολογικοί χώροι μοναδικής σπουδαιότητας, όπως το ανάκτορο του Νέστορα, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου, εκκλησίες, κάστρα, μοναστήρια και πύργοι αναβαθμίστηκαν και αναστηλώθηκαν υποδειγματικά, προσφέροντας τη δική τους μαρτυρία για τη διαχρονική πολιτισμική δημιουργία των Μεσσήνιων από τα βάθη της Προϊστορίας έως και τη Βυζαντινή και τη Μεταβυζαντινή εποχή. Η δαπάνη για την υλοποίηση των έργων εξασφαλίστηκε από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εργώδους αυτής προσπάθειας κατέστη εφικτή χάρη στη συντονισμένη δράση του μόνιμου και του εκτάκτου προσωπικού των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού. Αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, συντηρητές, σχεδιαστές, διοικητικοί υπάλληλοι, λογιστές και εργατοτεχνίτες έχουν όλοι μερίδιο στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που τέθηκαν το 2011 και πραγματοποιηθήκαν επιτυχώς εντός των χρονοδιαγραμμάτων των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Τρέχοντα

Ολοκληρωμένα

Βραβευμένα

Συνοπτική παρουσίαση έργων τηε ΕΦΑ Μεσσηνίας που εκτελούνται τώρα.

Σελίδα αφιερωμένη στα έργα και το προσωπικό τηε ΕΦΑ Μεσσηνίας.

Αναλυτική παρουσίαση έργων που βραβεύτηκαν.

Ενημερωθείτε σχετικά με την εξέλιξη των έργων και το στάδιο των εργασιών που εκτελούνται σε διάφορες περιοχές ευθύνης της υπηρεσίας μας. Δείτε τι αποκαλύπτει η αρχαιολογική σκαπάνη...

Βρείτε το μνημείο / έργο που σας ενδιαφέρει. Κατεβάστε πληροφοριακό υλικό και ανακατευθυνθείτε σε αντίστοιχες σελίδες ενδιαφέροντος.

 

Kickstarter umami Intelligentsia kogi. Try-hard flannel literally, chambray blog crucifix put a bird on it four dollar toast cardigan scenester aesthetic sartorial chia messenger bag Pinterest.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρίν & Μετά

 

 Δείτε εδώ παραδείγματα από μνημεία που αναστηλώθηκαν ή επισκεφθείτε την ειδικά αφιερωμένη σελίδα μας.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Πέτρου στην Καστάνια της Μεσσηνιακής Μάνης

Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Σαμαρίνας

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει...

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

© ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2018-2020

Made with